500 gr orta yağlı kıyma(kuzu-dana karışık)
1 baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 dilim ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
--------------------------
4 adet domates
3 adet patlıcan
8 adet yeşil biber
1 baş kuru soğan
1 baş sarımsak
1/3 su bardağ zeytinyağı (veya kullanmak istediğiniz herhangi bir yağ)
tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına kıymayı koyalım üzerine kuru soğanı rendeleyelim,sarımsakları iyice döverek ilave edelim,tuz,kimyon, karabiber ve ıslatılıp sıkılmış ekmek içlerini ufalayarak ekleyip iyice yoğuralım yani çok güzel karışmış olması gerekiyor,yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ızgaralık köfte şeklinde köfteler hazırlayalım,patlıcanları alacalı soyup dilimleyelim,biberleri uzunlamasına parçalara bölelim,soğanı halka doğrayalım ve sarımsakları bütün olarak,domates hariç tüm malzemeyi köftelerle birlikte fırın kabına sıralayalım,üzerine yeterince tuz serpiştirip zeytinyağını gezdirelim ve kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi tüm malzemenin üzerine yayalım .200 derece ısıtılmış fırına koyup köfteler ve sebzeler kızarıncaya kadar pişirelim .Fırından çıkardığımız sebzeli köftemizi ,en çok yakışan bir pilavçeşidiyle servis yapalım .Afiyet olsun.
örneğin:
ESKİ MUTFAK : Şehriyeli Pilav
ESKİ MUTFAK : Şehriyeli Bulgur Pilavı
ESKİ MUTFAK : Izgara Köfte
ESKİ MUTFAK : Sulu Köfte
ESKİ MUTFAK : Kuru Köfte
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder