Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Şehriyeli Pilav

Malzeme:
2 su bardağı pirinç
1/4 su bardağı arpa şehriye
100gr tereyağı veya margarin
2 su bardağı+2 yemek kaşığı su
tuz
Ön hazırlık:
pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda  bir saat bekletin
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup eritin ve bir fincan şehriyeyi pembeleşinceye kadar kavurun,damak tadınıza göre tuz ve iki su bardağı+iki yemek kaşığı suyu ekleyip kaynatın,daha önceden kaynar suda ıslattığınız pirinci süzün ve tencereye ilave edin,pilav kaynamaya başlayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocağınızı kapatın.On beş yirmi dakika tencerenin kapağını açmadan pilavınızı demlendirin ve sıcak olarak servis. yapın.Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: