Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Şevket-i Bostan


Malzeme:
1 kg Şevket-i bostan
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 baş kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta 
1 adet limon
Yapılışı:
Şevket-i bostanları iyice ayıklayp,yıkayıp doğrayalım,tencereye zeytinyağını koyup iki baş kuru soğanı incecik kıyıp  hafifçe kavuralım,kuşbaşı etleri ilave edip beş on dakika daha kavuralım ve şevket-i bostanları ekleyelim on-on beş dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edelim,eğer düdüklü tencerede pişiriyorsak bir su bardağı su ilave edelim,düdüklü tencerede otuz dakika pişirelim,normal tencerede pişiriyorsak bir su bardağı su ilave edip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim.Pişmiş şevket-i bostan yemeğine yeteri kadar tuz ilave edelim,bir yumurta ile bir limon suyunu iyice çırpıp terbiyesini ekledikten sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım,yemeğimiz hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: