Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Kuzu Tandır-2-


Malzeme:
2 kg kuzu but veya kol bütün
1 baş kuru soğan
1tatlı kaşığı tane karabiber
2 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Kuzu etini bütün olarak tencereye koyalım,soğanın kabuğunu soyup onu da bütün olarak tencereye koyalım,tane karabiberi  ilave edip,iki su bardağı suyu da koyduktan sonra kaynama elde edince,kısık ateşte suyunun  dörtte üçünü çekene kadar pişirelim(et bütün olduğu için,iyi pişmiş olması için biraz fazla pişmesi gerekiyor,ben düdüklü tencerede yirmi dakika pişiriyorum).Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp,yarı pişmiş kuzu etine yeteri kadar  tuz serpiştirelim,büyükçe bir pişirme torbasına koyup tencerenin dibinde kalan çok az haşlama suyunu da ilave ettikten sonra torbayı sıkıca bağlayıp fırına koyalım ve kuzu eti nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim.Kuzu tandır piştikten sonra,olmazsa olmazı pilav ve patates ile yapılan garnitürlerle  sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: