Bu Blogda Ara

13 Şubat 2011 Pazar

Kete



Malzeme:
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı aktif  maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı elma sirkesi
un
İç harcı için malzeme:
250 gr yağ
3 su bardağı un 
1 su bardağı ceviziçi
Ayrıca:
1 su bardağı tereyağı(açtığımız hamurları yağlamak için )

Yapılışı:
Önce bir tavanın içerisinde 250 gram yağla 3 bardak  unu hafifçe kavuralım içine dövülmüş ceviz içini ekleyip karıştıdıktan sonra soğuması için bir kenara bırakalım.
Diğer tarafta küçük bir kasenin içine bir yemek kaşığı mayayı,bir tatlı kaşığı toz şekerle beraber ılık suyla eritip sıcak bir yerde beş on dakika mayanın köpürüp mayalanmasını bekleyelim.Büyükçe bir kasenin içerisine (unu malzeme listesine miktar olarak yazmadım yanımızda iki kilogram kadar un bulunsun yeteri kadarını kullanalım)bir kilogram kadar un koyalım,ortasını havuz gibi açalım ,bir su bardağı sıvı yağı,sütü,elma sirkesini(elma sirkesi gevrek olmasını sağlıyor yani kıtır kıtır oluyor) ve mayayı boşaltıp yeteri kadar tuz ekledikten sonra gerektiğinde un ilave ederek ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapalım(iyice yoğrulacak) ve hamurumuzun biraz mayalanmasını bekleyelim.Yarı mayalanmış hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar  koparıp incecik yufkalar açalım,bir su bardağı eritilmiş tereyağından birer kaşık  açtığımız yufkaların yüzeyine yine incecik sürelim ,cevizli kavrulmuş harçtan iki-üç kaşık kadar bir kenarına yayıp,yufkayı rulo yapalım ve kendi etrafında döndürerek yuvarlayıp(resimde görüldüğü gibi) üzerini hafifçe bastırıp tepsiye dizelim. Bütün hamuru bu şekilde tükettikten sonra bir yumurtanın sarısını ketelerin üzerine sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Yorum Gönder