Bu Blogda Ara

28 Ocak 2011 Cuma

Et Haşlama


Malzeme:
1 kg haşlamalık et (kuzu veya dana)
2 adet patates
2 adet havuç
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 yemek kaşığı yağ (ne kullanmak isterseniz)
tuz
Yapılışı;
Önce üzerini örtecek kadar su ile etleri tencereye koyup (ben düdüdklü tencerede yapıyorum)yumuşayıncaya kadar pişirelim,(bu arada etin suyu oldukça azalmıştır ,o şekilde kullanalım ayrıca su ilave etmiyoruz)patatesin,havucun kabuklarını soyup yıkayalım ve iri parçalar halinde keselim ,soyulmuş soğanı bütün olarak,tane karabiberi,yağı ve yeteri kadar tuzu  tencereye ilave edelim.Sebzeler yumuşayıncaya  kadar kısık ateşte pişirelim,piştikten sonra soğanı yemeğin içinden alıp çıkaralım ve yemeği o şekilde servis yapalım.Afiyet olsun.
Yorum Gönder