Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Beyin Salatası

Malzeme.
1 adet beyin(kuzu veya dana olabilir)
1adet limon
1/3 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Derince bir yıkama kabına bir adet beyini koyalım üzerini örtecek kadar su ve iki kaşık sirkeyi (sirke beyinin üzerindeki zarın soyulmasını kolaylaştırır)lave edip on dakika bekleyelim ve beyinin zarını tamamen soyalım,girinti çıkıntıları da dahil olmak kaydıyla.Beyinin zarını bu şekilde kolayca soyabiliriz.Zarı soyulmuş beyini tencereye koyup tuzu ilave ettikten sonra kaynamaya başlayınca on dakika kaynatıp sudan çıkaralım,ve soğuduktan sonra resimde görüldüğü gibi dilimleyerek  limon ve zeytinyağını ekleyip (daha çok içki sofralarında meze olarak)servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:Ben beyin salatasını resimde görüldüğü gibi, mutlaka yeşil salata üzerinde servis yapıyorum,daha hafif ve lezzetli oluyor.


Hiç yorum yok: