Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Antrikot Izgara



Malzeme:
1 kg süt dana antrikot
Etin terbiyesi için gerekli malzeme:
2 adet rendelenmiş soğanın suyu
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 diş dövülmüş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yapılışı.
Etin terbiyesi için gerekli olan malzemeyi derince bir kasenin içerisinde güzelce karıştıralım,antrikotları bu terbiye harcına iyice bulayarak bir kaç saat buzdolabında dinlendirelim ve istediğimiz  her hangi bir yöntemle ızgara ederek,yanında arzu ettiğimiz(pilav,sebze ızgaraları gibi)yiyeceklerle sıcak olarak servis edelim.Afiyet olsun.

Not:Takipçilerimin ilgisini çekebilir diye küçük bir bilgi de paylaşmak istiyorum,ben bu et terbiye tarifini ızgara yapacağım tüm et-tavuk çeşitlerinde kullanıyorum ve her zaman çok iyi sonuç alıyorum.

Hiç yorum yok: