Malzeme:
1 baş kuru soğan
2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
yarım demet maydanoz
2-3 diş sarımsak
karabiber
kimyon
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
kıymayı yoğurma kabına koyun,bayat ekmekleri ovalayın(bayat ekmek yoksa bir çay bardağı galeta unuda kullanabilirsiniz)soğanı rendeleyin,yumurtayı kırın,sarımsakları dövüp katın,maydanozu incecik kıyın,damak tadınıza göre tuz,karabiber, kimyonu ilave edip iyice yoğurun.çok güzel yoğrulmuş köfte karışımınızdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin ve köfte karışımınızın tamamını kızartılmak üzere hazırayın.Tavaya sıvıyağ koyun(yeterince) yağ kızdığında köfteleri içine atın ve kızartın,(köfte karışımının tamamını bu şekilde kızartın ve servis tabağına alın)sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Not:Kuru köfte soğuk olarakta tüketilebilen en nefis yemeklerden bir tanesidir.
ESKİ MUTFAK : Izgara Köfte
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder