Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kıymalı Kabak Yemeği


Malzeme:
1 kg sakız kabağı
100 gr kıyma
8-10 tane taze soğan
1 demet dereotu
1/4 su bardağı  zeytinyağı
2 adet domates ve
1 yemek kaşığı salça
1/4 su bardağı su
tuz
250 gr yoğurt
2-3 diş sarımsak
Yapılışı:
Kabakların kabuklarını sebze soyacağı ile kazıyın ,yıkayın ve tavla zarı gibi doğrayın soğanı ve dereotunu ayıklayıp yıkayın ve incecik kıyın.Tencereye zeytinyağını koyun soğanları ilave ederek   kavurun,kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin, bir kaşık salçayı ve kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı gibi doğrayıp kavrulmakta olan malzemeye ekleyip  bir iki çevirdikten sonra tencereye kabakları,tuzu, (kabak yemeğine tuzu sebzeyle beraber katabiliriz çünkü kabak kolay yumuşayan bir sebze,olumsuz etkisi olmuyor) ve suyu ilave edip  pişirin(kısık ateşte ve kabakları ezmeden) ocağı kapadıktan sonra dereotunu yemeğin üzerine serpiştirin.İki üç  diş dövülmüş sarımsakla yoğurdu lezzetlendirin,servis tabağına kabak yemeğini koyup üzerinede sarımsaklı yoğurt gezdirdikten sonra servis yapın (yoğurdun üzerini resimdeki gibi dereotu ile süsleyebilirsiniz).Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: