Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Sarmaşık Kavurması


Malzeme:
2 demet sarmaşık
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr taze soğan veya
1 baş kuru soğan
4 adet yumurta
tuz
Yapılışı:
Sarmaşıkları gevrek yerlerinden kırarak ayıklayıp suyun içine doğrayıp, yıkayın ve süzün.Tavaya zeytinyağını koyun soğanları kıyıp hafifçe kvurun,kavrulmak için hazırladığınız sarmaşıkları da ilave edip yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kavurun.Kavrulma işlemi bitmiş sarmaşığın üzerine yumurtaları kırın ve tuzu ilave edip,karıştırın. Yumurtalar pişinceye kadar ocakta tutun.Yemeğiniz hazırdır afiyet olsun.

Not:
Sarmaşık ege yöresine ait ,hafif acımsı kavurmalık güzel bir ot çeşidi,ilkbaharda pazarlarda  çok olur,o zaman tazesini daha sonra da derin dondurucularda sakladıklarımızı tüketiyoruz.Değişik lezzetlerden hoşlananlara öneririm.

Hiç yorum yok: