Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Çiriş Otu Yemeği



Mutfağımızda  zaman zamanda  doğal ve yenilebilir ot çeşitlerinden yemekler yaparız,bunlardan bir tanesi de çiriştir,yabanı pırasaya benzer tadıda biraz pırasa ,biraz pazı ,değişik hoş kokulu bir ot çeşidi. .Oldukça lezzetli bir kaç çeşit yemeği yapılabilen bir yabani sebze,pazarlarda gördüğümde kaçırmıyorum ve bu gün de sizlerle pirinçli çiriş yemeği yapalım.
Malzeme:
1 kg çiriş
1/4 su bardağı pirinç veya bulgur
1 baş kuru soğan
1/ 4 su bardağı zeytinyağı
2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
tuz
Yapılışı:
Çirişleri üst kabukların soyarak ve köklerini keserek ayıklayın,en fazla ikiye bölerek doğrayın güzelce yıkadıktan sonra kullanmak için kenarda bekletin.Tencereye yağı koyun soğanı yemeklik doğrayıp kavurun,iki domatesi veya bir kaşık salçayıda ilave edip kavurmaya devam edin .Çirişleri tencereye ilave edin üzerine pirinci veya bulguruda koyup bir çay bardağı su ekleyerek kaynama elde ettikten sonra ve ocağı kısıp sebzeyi çok öldürmeyecek süre pişirin ,tuzunu serpiştirip ocağı kapatın.Yemek için hazır olan çirişi yoğurtlada servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: