Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Et-Mantar Yahni


Malzeme:
500gr kuşbaşı et
500gr mantar
2 baş kuru soğan
2 adet domates
1/3 su bardağı zeytinyağı
2-3 adet kurutulmuş domates
2-3adet kurutulmuş biber
1 tatlı  kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz
Ön hazırlık:
Kuşbaşı et önceden pişirip yahnide kullanmak üzere bekletiyoruz.
Yapılışı :
Tencereye zeytinyağını koyun soğanı yemeklik doğrayıp kavurun,soğana ilaveten kabukları soyulmuş iki domates, salça,kuru domates ve biberleri de ekleyip,domatesler hafif pişinceye kadar tekrar kavurmaya devam edin , tane karabiberleri,kimyonu ilave edin.Önceden ayıklanmış yıkanmış mantarları ve haşlanmış eti de ekledikten sonra yemek  kaynayınca kısık ateşte kendi suyuyla(gerekirse eti haşladığınız sudan kulllanabilirsiniz)  mantarlar pişinceye kadar pişirin,tuzunu ilave edip ocağı kapatın.Yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.

Not: Yahni tariflerinde genelde kuru sebze kullanılmıyor fakat kuru domates ve biber yahnileri çok daha fazla lezzetli bir hale getiriyor .Denediğinizde çok iyi sonuç alacağınzdan emin olabilirsiniz.


Hiç yorum yok: