Bu Blogda Ara

7 Eylül 2013 Cumartesi

Kuru Domatesli Hindi-Mantar Yahni




Malzeme:
500 gr hindi but eti
500 gr mantar
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 baş  kuru soğan (irice)
100 gr kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tane karabiber
4 diş sarımsak
tuz 
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup soğanı incecik kıyarak hafifçe kavuralım,ardından salça,domates kurusu,ince kıyılmış sarımsakları ve karabiberi ekleyip salça çözülünceye kadar soteleyelim,kuşbaşı doğranmış hindi eti ve irice doğranmış mantarları tencereye ekledikten sonra yemeğin kendi suyuyla çok kısık ateşte pişirelim(gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz) ,tuzunu ilave edip ocaktan alalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: