Bu Blogda Ara

7 Eylül 2013 Cumartesi

Fesleğen Soslu Makarna



 Malzeme:
1 paket makarna
2 yemek kaşığı krema
tuz
su
Sos Malzemesi:
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/2 su bardağı krema
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı taze fesleğen
2 yemek kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
1+1/2 su
1 çay kaşığı karabiber
tuz
Yapılışı:
Makarna tenceresine bol su koyup kaynatalım yeteri kadar tuz ilave ederek makarnaları da ekleyip pişirelim,yenebilecek yumuşaklığa geldiğinde süzüp iki yemek kaşığı krema ile karıştırıp sıcak tutalım.
Sosun yapılışı:
Küçük bir tencereye un ve nişastayı koyup çok hafif sararıncaya kadar kavuralım,üzerine  kremayı
ve suyu ilave edip  karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim(topaklanmaması gerekiyor).
Kaynadıktan sonra biraz koyu bir kıvam alacaktır,fesleğeni,karabiberi ve tuzu(tadına bakarak ayarlayalım) ilave edelim  kısık ateşte tekrar karıştırarak pişirelim.Servis tabağına makarnamızı koyup üzerine kremalı  sosumuzu döküp taze fesleğen ve rendelenmiş parmesanla sıcak olarak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not: Ben peynir   yemeği çok sevdiğim için,dayanamadım tabağımın bir kenarına parmesana ilaveten birazcık mizitra peyniri koydum,şart değil.
Yorum Gönder