Bu Blogda Ara

23 Ocak 2014 Perşembe

Izgara Köfte

































Malzeme:
500 gr orta yağlı kıyma(kuzu-dana karışık)
1 baş kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına kıymayı koyalım üzerine kuru soğanı rendeleyelim,sarımsakları iyice döverek ilave edelim,tuz,kimyon ve karabiberi de ekleyip iyice yoğuralım yani çok güzel karışmış olması gerekiyor.yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirelim ve tercih ettiğimiz bir ızgarada (mangal,elektrikli ızgara ,döküm -teflon tava da kullanılabilir)her iki tarafını ızgara edip,arzu ettiğimiz garnitürlerle servis yapalım.Pilav,makarna,patates ve çeşitli sebzeler gibi.Afiyet olsun.
 ESKİ MUTFAK : Kuru Köfte
Yorum Gönder