Bu Blogda Ara

18 Ocak 2014 Cumartesi

Tencerede Çipura Buğulama


















Malzeme:
1 adet iri çipura balık
1 adet patates
1 baş kuru soğan
5-6 diş sarımsak
8-10 dal maydanoz
1 limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı  domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1/4 su bardağı su
yeteri kadar tuz
Yapılışı:
Ayıklanmış ve yıkanmış balığı yayvan bir tencereye koyalım patatesi birer santim kalınlığında yuvarlaklar halinde kesip tencereye ilave edelim,soğanı halka doğrayıp ilave edelim,sarımsakları ve maydanozu irice kıyıp üzerine koaylım.En son limonu halkalar halinde malzemenin üzerine sıralayalım ve zeytinyağı,sirke,salça,karabiber,su ve tuzu bir kasede karıştırıp tüm malzemenin üzerine gezdirelim.Tenceremizi ocağa koyup kaynadığında altını kısalım ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: