Bu Blogda Ara

12 Ocak 2014 Pazar

Pankek



 Malzeme:
1+1/2 su bardağı un
1+1/4 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Tüm malzemeyi bir kasenin içerisinde tamamen karıştıralım(çok iyi karıştırmak gerekli tam homojen halde) ocakta kızdırdığımız  15cm çapında teflon bir tavayı hafifçe tereyağla yağlayıp pankek hamurundan bir kepçe dökelim ve tavanın içine yayalım her iki tarafını kızartıp servis tabağına alalım.Tüm hamuru bu şekilde pişirerek tükettikten sonra, pankeklerimizi çeşitli reçeller,bal,pekmez,pudra şekeri -tarçın-ceviz ve peynir çeşitleri ile servis yapalım.Afiyet olsun.


Yorum Gönder