Hamur için malzeme,
1 kg un
2 yumurta
tuz
su
İç harcı için malzeme;
500 gr kıyma
1 baş kuru soğan
yarım demet maydanoz
karabiber
tuz(çok az)
Sos malzemesi:
1 kg yoğurt
8 diş sarımsak
Pişirme malzemesi
1 kg domates
150 gr tereyağı
2 litre su
1 tatlı kuru nane
Yapılışı:
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabımıza unu koyalım ,ortasını havuz gibi açıp iki
yumurtayı kıralım ve tuzu ilave edelim azar azar olmak kaydıyla ılık su
da katarak sıkıca bir hamur yoğuralım ve içi hazırlama süresince hamur
bir kenarda dinlensin .Yoğurdun tamamına sarımsağı dövüp karıştıralım o da bir kenarda beklesin. Derince bir kaseye kıymayı koyup içine soğanı ve maydanozu incecik kıyalım,karabiber ve çok az tuz koyup hepsini iyice karıştıralım.Şimdi yufka açma sırası: tezgahımızı hafifçe unlayıp hamuru ikiye
bölüp iki beze yapalım ,bir
tanesini alalım oklava ile çok ince olmamak kaydıyla bir yufka
açalım, (mantı hamuru bükmenin çeşitli şekilleri vardır en çok bohça gibi
dört ucundan kapatılarak yapılır ve domatesli mantı yaparken hamuru yine bu şekilde kapatıyoruz) yufkayı minik
kareler halinde kesip ortasına kıymalı harçtan koyarak dört ucunu
kapatıp pişirmeye hazırlarılıyoruz.Diğer tarafta genişçe bir tencereye tereyağını ve rendelenmiş domatesleri koyup biraz kavuralım,iki litre su ilave edelim ve kaynamaya başladığında mantıları ilave edelim ve pişirelim.Mantımız piştiğinde , sıcak olarak kaselere boşaltıp,üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek ve kuru nane serperek servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder