Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Sulu Köfte





Malzeme:
300 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç veya ince bulgur
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 adet patates
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz 
Yapılışı:
Yoğurma kasenize kıymayı,pirinci( ben bulgurla daha çok seviyorum ve genelde bulgurla yapıyorum),rendelenmiş bir baş soğanı ,naneyi ,reyhanı karabiberi ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice yoğurun ve minik mini köfteler yapın onlar hazır olarak beklesin ,ayrıca bi kapta soyulmuş ve yıkanmış patateslerinizi köftelere denk boyutta doğrayın ve hazır olsun.Tencerenize yağı(yağın miktarını damak tadınıza göre çoğaltıp azaltabilirsiniz)koyun,salçayı ilave edip kavurun,bir litre kadar kaynar su (suyu göz kararıda ayarlayabilirsiniz)ilave edip bir tatlı kaşığı tuzuda katın.Sırayla köfteleri ve patatesi ilave edip kaynama elde ettikten sonra patatesler yenecek yumuşaklığa gelinceye kadar pişşirin.Afiyet olsun.

Not:: çok hoş kokulu ,doyurucu ve bir yemektir.Ben  soğuk kış günlerinde ne yapmalı diye düşündüğümde hemen sulu köfte gelir aklıma.Öneririm.
Yorum Gönder