Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Etli Yaprak Sarması




Malzeme:
300gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane veya yarım demet nane
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan veya yarım demet reyhan
tuz
500 gr asma yaprağı
Yapılışı :
Yoğurma kabınıza kıyma,pirinç,rendelenmiş soğan,salça,yağ,nane ,reyhan
,karabiber ve tuzu(damak tadınıza ve kullancağınız yaprak çeşidine göre salamura ise daha az taze ve dondurucuda saklanmış ise istediğiniz miktarda)koyup iyice karıştırın.(Yapraklarınız taze ise üzerine kaynar su döküp rengi sararıncaya kadar bekleyin  bu işlem yaprakların yumuşayıp kolayca sarılmasını sağlar ve soğuk suyla soğutup kullanılmak üzere süzgeçte süzün.Eğer salamura ise yine sıcak suya yatırın hem tuzu azalır hem de tuzun verdiği sertlik azalır.Bir tane yaprağı elinizin içine açın  (büyükse ikiye bölün etli sarmalar küçük boyutta ,zeytinyağlılar ince ve uzun sarılır) bir kenarına fındıktan biraz büyükçe kıymalı harçtan koyun ve iki yanını harcın üzerine  kapatıp harcın olduğu taraftan yuvarlayarak  sarın..Bütün malzemeyi bu şekilde sararak tencereye sıralayın, üzerini aşmayacak kadar su ilave edip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.Sıcak olarak servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış pulbiberli tereyağ gezdirip servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: