Malzeme:
300gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
tuz
1 adet lahana (İrice ve sarmalık)
Yapılışı:
Yoğurma kabınıza kıyma,pirinç,ince kıyılmış soğan,salça,yağ,nane ,reyhan ,karabiber ve tuzu (damak tadınıza göre)yani lahana hariç bütün malzemeyi koyup iyice karıştırın.Lahanayı en üstteki bir kaç yaprağı attıktan sonra dörde bölüp büyükçe bir tencerenin içerisinde ezilmeyecek ve sarılabilecek yumuşaklığa gelinceye kadar, birer birer haşlayın ve soğuk sudan geçirip süzgeçte süzün .Elinizin içine haşlanmış lahananın damarsız yerinden bir parça, örneğin avucuz kadar koparıp yayın,kıymalı dolma harcınızdan küçük bir parça lahananın bir kenarına koyun ve diğer iki kenarı harcın üstüne kapatıp harçlı taraftan başlayarak yuvarlayıp sarın,bütün malzemeyi bu şekilde sararak tencereye koyun,üzerini geçmeyecek kadar su koyup kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.Arzuya göre üzerine turunç suyu veya limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not:Etli sarmaların en altına yani tencerenin dibine kaburga kemiği sıralar öyle pişirirseniz sarmalarınız daha fazla lezzetli olur.
1 çay bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
tuz
1 adet lahana (İrice ve sarmalık)
Yapılışı:
Yoğurma kabınıza kıyma,pirinç,ince kıyılmış soğan,salça,yağ,nane ,reyhan ,karabiber ve tuzu (damak tadınıza göre)yani lahana hariç bütün malzemeyi koyup iyice karıştırın.Lahanayı en üstteki bir kaç yaprağı attıktan sonra dörde bölüp büyükçe bir tencerenin içerisinde ezilmeyecek ve sarılabilecek yumuşaklığa gelinceye kadar, birer birer haşlayın ve soğuk sudan geçirip süzgeçte süzün .Elinizin içine haşlanmış lahananın damarsız yerinden bir parça, örneğin avucuz kadar koparıp yayın,kıymalı dolma harcınızdan küçük bir parça lahananın bir kenarına koyun ve diğer iki kenarı harcın üstüne kapatıp harçlı taraftan başlayarak yuvarlayıp sarın,bütün malzemeyi bu şekilde sararak tencereye koyun,üzerini geçmeyecek kadar su koyup kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.Arzuya göre üzerine turunç suyu veya limon suyu sıkarak servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Not:Etli sarmaların en altına yani tencerenin dibine kaburga kemiği sıralar öyle pişirirseniz sarmalarınız daha fazla lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder