Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kadınbudu Köfte

Malzeme:
500 gr yağsız kıyma
1/4 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet yumurta
tuz
Un (köfteleri bulamak için yetecek miktar)
Sıvı yağ (köfteleri kızartmak için)
Yapılışı:
Kıymanın yarısını bir tencerede içine hiç bir şey koymadan üç dört dakika kavurun ve bir kenarda soğumaya bırakın.Küçük bir tencerede pirinci haşlayın,  bir süzgecin içerisine boşaltıp bastırarak süzün.Yoğurma kabının içerisine kavrulmuş kıymayı,çiğ kıymayı,haşlanmış pirinci,rendelenmiş soğanı,bir yumurtayı,karabiberi ve tuzu koyarak iyice yoğurun,bir kasenin içerisinde kalan iki yumurtayı çırpın,yayvanca bir tabağada unu koyup hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp önce una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayın ve kızgın yağda her iki tarafını iyice kızartın.Köfte harcının tamamını bu şekilde kızartarak servis tabağına alın.Kadınbudu köfteleriniz hazırdır,afiyet olsun.
Yorum Gönder