Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Karnabahar Kızartması




Malzeme:
1 adet karnabahar (orta boy)
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı  un
tuz
sıvı yağ (karnabaharları kızartmak için)
Yapılışı:
Karnabaharı ayıklayıp yıkayıp parçalara ayırın ve tuz koyduğunuz genişçe bir tencerede yumuşamaya yakın haşlayın ,haşlandıktan sonra bir süzgece   boşaltarak süzün.Derince bir kasenin içerisinde yumurta,süt ,bir çimdik tuz ve unu iyice çırpın .Haşlanmış karnabaharları , hazırladığınız sütlü yumurtalı  harca her tarafını iyice bulayıp kızgın yağda kızartın.Tabağa aldığınız karnabahar kızartmalarını sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın.Afiyet olsun.

ESKİ MUTFAK : Kıymalı Karnabahar Yemeği

Yorum Gönder