Malzeme:
1 adetkarnabahar
150gr kıyma
1 baş kuru soğan
2 yemek kaşığı yeytinyağı
1yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
tuz
Yapılışı:
Önce karnabaharı yumru yumru ayıklayıp yıkayalım ve
yayvan bir tencereye sıralayarak yerleştirelim.
Ayrı bir tavanın içerisine zeytinyağını koyup soğanı
incecik doğrayalım ve hafifçe kavurup kıymayı
ilave edelim soğanla beraber iyice kavuralım,karabiber,
yeteri kadar tuz ve salçayı ekleyip bir ik çevirdikten
sonra karnabaharların üzerine dökelim,bir çay bardağı
suyuda ilave ettikten sonra karnabaharlar
yumuşayıncaya kadar pişirelim ve servis edelim.
Afiyet olsun.
Not:bazı hanımlar karnabaharı önceden haşlayıp süzerekte
pişirebiliyor,ben böyle tercih ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder