Bu Blogda Ara

12 Mart 2011 Cumartesi

Patates Köftesi

Patates Köftesi
Malzeme:
1 kg patates
100 gr taze kaşar peyniri
1 demet maydanoz
4 adet yumurta
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
patates köftelerini bulamak için un ve galeta unu
Yapılışı:
Patatesleri haşlayalım,süzüp kabuklarını soyduktan sonra
rendeleyelim,üzerine taze kaşarıda renedeleyip,bir yumurtayı
kıralım,maydanozu incecik kıyıp ilave edelim,yeteri kadar tuzla
beraber baharatların hepsini katıp yoğuralım.Üç yumurtayı bir
kasenin içerisinde iyice çırpalım, hazırladığımız harçtan yumurta
iriliğinde toplar yapıp önce una,sonra yumurtaya ve galeta ununa
bulayıp bol ve kızgın yağda hafifçe kızartalım ,harcın tamamını bu
şekilde tüketelim.Kızarmış patates köftelerini servis tabağına alıp
tercihan sıcak servis yapalım.Afiyet olsun.
Not:
1-Patates köftelerini kızgın yağda uzun süre tutarsak,
köfteler bir yerinden delinebilir ve içi boşalır.Onun için
hafif sarardığında kızartma tenceresinden çkaralım.
2- Galeta unu yerine mısırunu da kullanabiliriz.
Yorum Gönder