Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Basma Kadayıf





Malzeme:
1 kg kadayıf
250gr ceviziçi
10 su bardağı tozşeker
9 su bardağı su
300-350  gr tereyağı veya margarin
2-3 damla limon suyu

Ön hazırlı:
Kadayıfı bir gün önceden büyükçe bir tepsiye yayarak biraz kurumasını sağlayın.
Yapılışı:
Eritilmiş yağı kadayıfların üzerine gezdirip elinizle ufalayarak kadayıfları küçük parçalar halinde kırın(örneğin 1-2 cm uzunluğunda kalıncaya kadar).Ortalama kırk santimetre çapında bir fırın kabına kadayıfın yarısını boşaltıp eşit şekilde yayın ve fırın kabının  tabanına doğru  iyice bastırın,iri dövülmüş cevizleri üzerine serpiştirin ve kadayıfın diğer yarısını da aynı şekilde fırın kabına yayın ve iyice bastırıp sıkıştırın.Fırınınızı 180 derecede ısıtın ve kadayıfınız nar gibi oluncaya kadar kızartın.Diğer tarafta şekeri,suyu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın on beş yirmi dakika kaynadıktan sonra iki üç damla limon suyu ilave edin ve beş dakika daha kaynatın,şerbeti ocaktan alın üzerinden buharı kesilinceye kadar soğutup ,soğuk kadayıfların üzerine ağır ağır gezdirerek dökün.Kadayıflar şerbetini çektiğinde arzu ettiğniz gibi kesin ve servis yapın .Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: