Bu Blogda Ara

25 Şubat 2011 Cuma

Zeytinyağlı Taze Bakla


Malzeme.
1 kg bakla
250 gr taze soğan
2 adet taze sarımsak
3/2 su  bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp istediğimiz boyutta keselim ve yıkayalım,tencereye zeytinyağını koyup taze soğan ve sarımsağı incecik kıyıp baklalarla beraber ilave edelim,üzerine tozşekeri serpiştirip sararıncaya kadar beş-altı dakika kavuralım,daha sonra tuz ve bir fincan suyla beraber kısık ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Zeytinyağlı baklayı servis tabağına alıp dereotu ile süsleyelim ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: