Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Dana Eti Haşlama




Malzeme:
1kg  dana eti
4 adet orta boy patates
2 adet havuç
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı tane karabier
2 yemek kaşığı yağ
tuz
Yapılışı:
Etlerimizi iki kaşık yağ koyduğumuz tencereye koyup hafifçe pembeleştirdikten sonra yemeklik doğradığımız soğanları ilave edip birazcık daha kavuralım,etlerin üstünü aşmayacak kadar su koyup kapağını kapatalım ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirelim,bu arada hazırladığımız patates ve havuçları da  tane karabiber ve yeteri kadar tuzla beraber tencereye ilave edip, yine kısık ateşte patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Yemeğimiz hazırdır,afiyet olsun.

Hiç yorum yok: