Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Kıymalı Pırasa




Malzeme.
1 kg pırasa
150 gr kıyma
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
174 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Pırasaları üst kabuklarını soyup doğrayıp yıkayalım,tencereye zeytinyağını (ben sıcak yemekleride zeytinyağı ile pişiriyorum) koyalım soğanı yemeklik doğrayıp hafif kavuralım ,kıymamızı ilave edip beraber bir süre daha kavurup salçayıda malzemeye ekleyelim hepsi halloluncaya kadar karıştırıp, pırasalarıda tencereye koyup kıymalı harçla birlikte bir iki çevirdikten sonra bir çay bardağı su ilave edip kısık ateşte pişirelimAfiyet olsun.

Hiç yorum yok: