2 su bardağı bulgur (pilavlık)
1/2 su bardağı tel şehriye
100 gr tereyağı
4 su bardağı su (tavuk suyu-et suyu da kullanabiliriz)
tuz
100 gr tereyağı
4 su bardağı su (tavuk suyu-et suyu da kullanabiliriz)
tuz
Yapılışı:
Tencereye tereyağını koyup eritelim,şehriyeleri ilave edip pembeleşene kadar kavuralım suyunu koyduktan sonra kaynamasını bekleyip bulguruda ilave edelim kaynayınca kısık ateşte suyunu çekip tane tane oluncaya kadar pişirelim .Pilavımız hazırdır,afiyet olsun.
Tencereye tereyağını koyup eritelim,şehriyeleri ilave edip pembeleşene kadar kavuralım suyunu koyduktan sonra kaynamasını bekleyip bulguruda ilave edelim kaynayınca kısık ateşte suyunu çekip tane tane oluncaya kadar pişirelim .Pilavımız hazırdır,afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder