Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Kolay Yaz Turşusu

Malzeme:
1 kg sivribiber
2 su bardağı üzüm sirkesi
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Biberlerin saplarını kesip bol kaynar suda hafif haşlayalım ve süzelim.Bir saklama kabına yerleştirelim sırasıyla yarısı dövülmüş yarısı ince kıyılmış bir baş sarımsağı,sirkeyi,damak tadımıza göre miktar tuzu ekleyip üzerine zeytinyağını gezdirelim ve buzdolabında saklayalım.Ekşitilmesi için beklemeye gerek olmuyor,yapıldığı andan itibaren uygun yemeklerin yanında servis edebiliriz.
Afiyet olsun.

Not:Bu kolay yaz turşusu,yarı salamura sayılabilir niteliğinden ötürü uzun süre dayanıklılığını koruyor.

Hiç yorum yok: