Bu Blogda Ara

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Barbunyalı Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzeme:
500 gr  taze fasulye
500 gr taze barbunya(kabuklu olarak 500 gr,ayıklandıktan sonra ne kadar iç kalırsa)
6 adet domates
1 baş irice kuru soğan
4 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz yeter kadar
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyun kuru soğanı yemeklik doğrayıp hafifçe kavurun,kabukları soyulup doğranmış domatesi ince kıyılmış,sarımsakları ekleyip bir iki çevirdikten sonra ayıklanmış ve yıkanmış fasulyeleri, iç barbunyaları  ilave edelim,tenceredeki malzeme kaynamaya başladığında ocağı kısıp domatesin suyuyla pişirelim(yok domatesin suyu yeterli olmadı diyorsanız,bir çay bardağı kaynar su ilave edin)en son tuzunu ilave edip servis tabağına alalım,yemeğimiz hazırdır.Afiyet olsun.

Not:Ben genede düdüklü tencerede su ilave etmeden domatesin suyuyla,buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte  6-7 dakika pişiriyorum,hem daha çabuk pişiyor ve hem daha yumuşak oluyor.Barbunya ile taze fasulyeyi karışık yapmayan arkadaşlara öneririm,bir kez denemeliler çok güzel oluyor.

Hiç yorum yok: