Un helvası (çeşitleri) "Türk Mutfağı"nın en bilinen tatlısıdır,bal helvası da en lezzetlilerindendir.Her yörede küçük farklarla yapılır ve her yörede bir çok öğünde çeşit veya tatlı olarak servis edilir.
eskimutfak.blogspot.com
Malzeme:
3 su bardağı un
200 gr tereyağı (veya margarin türü bir yağ)
1+1/2 su bardağı bal
1 su bardağı file badem( badem yerine ceviz de kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Yağı tavaya koyup eritelim ve un ile beraber bademi ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım,kavrulmuş una balı ekleyip çabukça karıştırıp ocaktan alalım,çünkü bal helvası diğer helvalara göre daha sert olan ve çabuk sertleşen bir helva çeşidi.biraz ılındığında kaşıkla veya elimizle şekillendirip servis tabağına koyalım.Afiyet olsun.
Not-1-Tatlı zevkinize göre balı azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Not-2- Eğer biraz yumuşak bir helvayı tercih ediyorsanız,balla beraber yarım su bardağı süt veya su ilave ediniz.
ESKİ MUTFAK : Un Helvası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder