eskimutfak.blogspot.com
1 adet kuzu kol
tuz
karabiber
Yapılışı:
Kuzu tandır son derece lezzetli ve yapımı çok kolay bir baş yemek,kasaptan kemiğin kürek kısmı ayıklanmış bütün bir kuzu kol alıyoruz,yıkıyoruz ve hafifçe tuzlayıp karabiberliyoruz.Büyükçe bir tecereyi ocağa koyup boş olarak iyice kızdırıyoruz ve kızgın tencereye eti yaygın bir şekilde koyuyoruz, ocağı kapatmaya yakın kısıp bir saat kapağını açmadan pişiriyoruz,bu arada et suyunu salacaktır sonra eti çevirip suyunu çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz ve aynı şekilde kızarıyor.Her iki tarafı da gibi kızarıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz,pişirme süresi ortalama iki buçuk-üç saattir.Daha sonra kuzu tandırımızı bulgur veya pirinç pilavı üzerinde servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Not:Kuzu tandır yaptığınız zaman, kuzu tandırın yanına en fazla yakışan et suyuyla pişireceğiniz sade pirinç,bulgur pilavlarını veya arpa şehriye pilavı tercih edin . Çeşnili pilavlar ise tavuk ve hindi etine daha fazlayakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder