Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Etli Arpa Şehriye

Malzeme:
500 gr kuşbaşı et(dana veya kuzu olabilir)
500 gr arpa şehriye
100 gr tereyağ veya margarin
yeteri kadar tuz
su
Yapılışı:
Önceden etimizi yumuşak haşlayalım et ve suyu ayrı ayrı kenarda bekletelim.Tenceremize yağı koyalım üzerine 500gr arpa şehriyemizi ilave edelim pembeleşinceye kadar kavuralım,sonra eti ilave edelim bir iki çevirdikten sonra tenceredeki malzemenin üzerini bir  parmak geçecek kadar kaynar et suyumuzu ve tuzumuzu ilave edelim kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.Ocağı kapattıktan,on dakika sonra karıştırıp servis yapabiliriz.Afiyet olsun
Yorum Gönder