1 kg kuşbaşı et(iri doğranmış)
4 su bardağı baldo pirinç
6 adet irice havuç
1 adet (iri)kuru soğan
150 gr tereyağı
4 su bardağı su
Tuz (yeteri kadar)
Ön hazırlık:
Önceden kuşbaşı etleri haşlayıp hazır bekletiyoruz.Dört su bardağı pirinci de
kaynar tuzlu suda bir saat kadar ıslatıyoruz ,havuçları temizleyip,yıkayıp kibrit çöpü gibi (jülyen)kıyıyoruz..
Yapılışı:
Büyükçe bir tencerenin içerisine tereyağını koyup eritiyoruz ,bu arada bir baş iri soğanı tencereye incecik kıyarak ilave ediyoruz, daha önceden hazırladığınız havuçları da tencereye ekliyoruz.Soğanlar hafif karamelleşinceye kadar havuç ve soğanı soteliyoruz, haşlanmış etleri tencereye ilave ettikten sonra dört su bardağı suyu ve damak tadımıza göre yeterince tuzu da ilave edip kaynamasını bekliyoruz,tenceredeki malzemeli pilav suyu kaynadığında pirinçlerin suyunu süzüp ve onları da ilave ediyoruz .Tüm pilav malzemesi kaynamaya başladığında ocağın altını kapatmaya yakın kısıyoruz,pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz ve ocağı kapatıyoruz..Pilavımızı on beş yirmi dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz..Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder