Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Özbek Pilavı


Malzeme:
1 kg kuş başı et(iri doğranmış)
4 su bardağı baldo pirinç
6 adet irice havuç
1 adet (büyük)kuru soğan
200 gr tereyağı
4 su bardağı su
Tuz (yeteri kadar)

Ön hazırlık:
Önceden kuşbaşı etleri haşlayın bir kenarda bekletin.Dört su bardağı pirinci de
kaynar su da bir saat kadar ıslatın ,havuçları temizleyip,yıkayıp kibrit çöpü gibi (jülyen)kıyın.

Yapılışı:
Büyükçe bir tencerenin içerisine tereyağını koyun erimeğe başlasın ;bu arada bir baş iri soğanı yemeklik olarak yağın içerisine doğrayın daha önceden hazırladığınız havuçları da tencereye atın güzelce kavurun(havuçları ezmeden).Soğan ve havuç kavrulduktan sonra haşlanmış etleri tencereye atın ve dört su bardağı suyu ,tuzu ilave edin su kaynadığın da ısladığınız pirinçlerin suyunu süzün ve onları da ilave edin .Hepsi kaynadığın da ocağın altını kapatmaya yakın kısın ve pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin,ocağı kapayın.Pilavınızı on beş yirmi dakika demlendirin ve servis edin.Afiyet olsun.
Yorum Gönder