Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Peynirli Poğaça

Malzeme:
250 gr tereyağ veya margarin
200 gr peynir(ben beyaz peynir ve taze kaşarı birlikte kullandım,arzu ettiğiniz peyniri kullanabilirsiniz)
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı dolusu susam ve çörekotu
1/2demet dereotu
1/2 demet maydanoz
Un (miktar vermiyorum,kulak memesi yumuşaklığında,aldığı kadar azar azar koyarak elde edilecek)
Yapılışı:
Önce fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Peyniri bir kasenin içerisine rendeleyin veya çatalla ezin içine yıkanıp ayıklanmış  ve ince kıyılmış dereotu ve maydanozu katın güzelce karıştırın.Hamur yoğurma kasesine yoğurdu,eritlmiş ılık yağı,tuzu koyup karıştırın un paketinden azar azar un ilave ederek ve beraberinde kabarma tozunu da ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında pürtüksüz bir hamur elde edin.Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizin içinde veya tezgahın üzerinde el ayası kadar, açın peynir karışımından bir tatlı kaşığı koyup yukarıda resimde gördüğünüz gibi kapatın ve pişirme kağıdı konmuş tepsiye dizin,hamur ile peynirin tamamını bu şekilde tüketin.Minik bir kasenin içerisinde yumurtayı oldukça iyi çırpın ve poğaçaların üzerine sürün,yumurtanın üzerine de susam,çörekotu karışımından serpiştirerek fırına atın.Resimde görüldüğü gibi kızarıp,piştiğinde fırından çıkarın.Poğaça sıcak,soğuk her halde tüketilebilir,poğaçaları servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yorum Gönder