Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Tavuklu Pilav

Malzeme:
1adet bütün tavuk göğsü veya 2 adet tavuk  budu
2 su bardağı pirinç
100gr tereyağı veya margarin
tuz
ön hazırlık:
tavuk etini haşlayıp,parçalara bölün ve bir kenarda kullanılmak üzere saklayın
pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda  bir saat bekletin
yapılışı:
tencereye yağı koyup eritin,damak tadınıza göre tuz ve iki su bardağı suyu(tavukları haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz) ekleyip kaynatın daha önceden kaynar suda ıslattığınız pirinci süzün ve tencereye ilave edin pilav kaynamaya başlayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocağınızı kapatın.On beş yirmi dakika tencerenin kapağını açmadan pilavınızı demlendirin.Servis tabağına  sıcak tuttuğunuz tavuklarla beraber yerleştirin ,pilavınız hazırdır.Afiyet olsun.
Yorum Gönder