Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Etli Bulgur Pilavı

Malzeme:
2 buçuk   su bardağı  bulgur(pilavlık)
500gr kuşbaşı et
2 adet domates
1 baş kuru soğan
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 buçuk su bardağı etsuyu veya su
tuz

Ön hazırlık:
Kuşbaşı eti yeterince pişirin eti ve haşladığınız suyu pilavda kullanılmak üzere saklayın
Yapılışı:
Tencereye teryağını koyun,kuru soğanı  yemeklik doğrayıp kavurun,domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı gibi doğrayıp kavrulmuş  soğanların üstüne ilave edip onu da kavurun bir kaşık salçayı  ,tuzu (damak tadınıza göre)ve haşlanmış eti de ekledikten sonra hepisini bir iki çevirip üç buçuk su bardağı et suyu veya su  ekleyip kaynatın,kaynayan malzemeye bulguru da ekleyip hepsi birlikte kaynayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısın  pilavınızın tamamen pişmesini,suyunu çekmesini sağlayın.Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın onbeş yirmi dakika dinlendirip sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: