2 buçuk su bardağı bulgur(pilavlık)
500gr kuşbaşı et
2 adet domates
1 baş kuru soğan
100 gr tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 buçuk su bardağı etsuyu veya su
tuz
Ön hazırlık:
Kuşbaşı eti yeterince pişirin eti ve haşladığınız suyu pilavda kullanılmak üzere saklayın
Yapılışı:
Tencereye teryağını koyun,kuru soğanı yemeklik doğrayıp kavurun,domateslerin kabuklarını soyun ve tavla zarı gibi doğrayıp kavrulmuş soğanların üstüne ilave edip onu da kavurun bir kaşık salçayı ,tuzu (damak tadınıza göre)ve haşlanmış eti de ekledikten sonra hepisini bir iki çevirip üç buçuk su bardağı et suyu veya su ekleyip kaynatın,kaynayan malzemeye bulguru da ekleyip hepsi birlikte kaynayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısın pilavınızın tamamen pişmesini,suyunu çekmesini sağlayın.Suyunu çektikten sonra ocağı kapatın onbeş yirmi dakika dinlendirip sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder