Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Domatesli Pilav

Malzeme:
2 su bardağı pirinç
2su bardağı su
3 adet iri domates
100gr tereyağı veya margarin
tuz (yeteri kadar)

Yapılışı:
Tencereye yağı koyup eritin,üzerine kabukları soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kavurun,üzerine iki bardak su ve tuzu ekleyin  kaynamasını sağlayın, daha önceden bir kaşık tuz ilavesi olan kaynar suda ıslattığınız pirinci süzün ve kaynamakta olan tencereye ilave edin.Pilav kaynamaya başlayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocağınızı kapatın.On beş yirmi dakika tencerenin kapağını açmadan pilavınızı demlendirin.Servis yapacağınız zaman ezmeden şöylece bir karıştırıp uygun yemeklerin yanında sıcak sıcak ikram edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: