2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su(et veya tavuk suyuda olabilir)
1/2 su bardağı file badem
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
100gr tereyağı veya margarin
tuz (yeteri kadar)
Yapılışı:
Tencereye yağı koyup eritin,üzerine bademleri ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun,üzerine iki bardak su ve tuzu ekleyin kaynamasını sağlayın, daha önceden bir kaşık tuz ilavesi olan kaynar suda yarım saat kadar ıslattığınız pirinci süzün ve kaynamakta olan tencereye yıkanmış çekirdeksiz üzümlerle beraber ilave edin ve karıştırın..Pilav kaynamaya başlayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocağınızı kapatın.On beş yirmi dakika tencerenin kapağını açmadan pilavınızı demlendirin.Servis yapacağınız zaman şöylece bir karıştırıp uygun yemeklerin yanında sıcak sıcak ikram edin.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder