Bu Blogda Ara

12 Ekim 2010 Salı

Bademli Üzümlü Pilav

Malzeme:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su(et veya tavuk suyuda olabilir)
1/2 su bardağı file badem
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
100gr tereyağı veya margarin
tuz (yeteri kadar)

Yapılışı:
Tencereye yağı koyup eritin,üzerine bademleri ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun,üzerine iki bardak su ve tuzu ekleyin  kaynamasını sağlayın, daha önceden bir kaşık tuz ilavesi olan kaynar suda  yarım saat kadar ıslattığınız pirinci süzün ve kaynamakta olan tencereye yıkanmış çekirdeksiz üzümlerle beraber  ilave edin ve karıştırın..Pilav kaynamaya başlayınca ocağınızı kapatmaya yakın kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocağınızı kapatın.On beş yirmi dakika tencerenin kapağını açmadan pilavınızı demlendirin.Servis yapacağınız zaman  şöylece bir karıştırıp uygun yemeklerin yanında sıcak sıcak ikram edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: