Malzeme:
500 gr irmik
250 gr tereyağı(veya kullanmak istediğiniz yağ)
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 su bardağı file badem ve çam fıstığı
Tarçın üzeri için( arzuya bağlı)
Yapılışı:
Yağı,irmiği ,bademi ve fıstığı bir tavaya koyup hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım,kavrulduktan sonra üzerine şekeri ve suyu ilave edip karıştırarak bir iki dakika pişirelim,daha sonra ocağı kapatmaya yakın kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişmesini sağlayalım.Ocağı kapattıktan sonra on onbeş dakika demlendirip servis tabağına alalım.Biz ılık yemeği seviyoruz,arzuya göre üzerine tarçın ve kaymak koyup(modaya uygun olarak dondurma da koyabilirsiniz) servis yapalım.afiyet olsun
Not: ben irmik helvasını aynen bu tarifte ki gibi yapıyorum ve çok nefis oluyor.
Not: ben irmik helvasını aynen bu tarifte ki gibi yapıyorum ve çok nefis oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder