Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2013 Perşembe

Un Helvası





Malzeme:
500gr un
250 gr tereyağ veya margarin
400 gr tozşeker
1 su bardağı ceviz veya badem(file badem)
2 su bardağı su

Ön hazırlık
Bir kasenin içerisine tozşekeri koyun üzerine sıcak su ekleyip erimesini sağlayın ve daha sonra helvada kullanılmak üzere bekletin.

Yapılışı :
Tencerede yağı eritin unu ,badem veya cevizi ilave edin rengi tamamen dönünceye kadar kavurun(resimdeki örneği gibi),önceden hazırladığınız şerbeti kavrulmuş unun üzerine ilave edip devamlı karıştırarak helva kıvamına gelmesini sağlayın ve ocağın altını kapatın.On onbeş dakika dinlendirip servis tabağına alın ister kaşıkla şekil verin ister tabağa yayıp dilim dilim kesin ,helvanız hazırdır.Afiyet olsun.

Not: Bu helvayı kızkardeşim Nilgün yaptı (ama yukarıda ki tarif benim),çok nefis olmuştu ellerine sağlık.Bizim ailede helvayı en güzel Nilgün yapar.




Yorum Gönder