Malzeme:
1 kg kabak (sakız veya girit)
1/4 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
8-10 diş sarımsak
2 adet domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyup soğanları incecik kıyarak hafifçe kavuruyoruz,ayıklanmış sarımsakları ve kabukları soyulup doğranmış domatesleri ekliyoruz bir iki dakika beraber kavurup daha önce kabuklarını hafifçe kazıyıp,uzunca dilimler halinde kesip,yıkadığımız kabakları da tencereye katıp tencereyi hafif hafif silkeleyerek karıştırıyoruz üzerine yıkanmış pirinçleri tuzu ilave edip yarım su bardağı suyla kabaklar ve pirinçler yenebilecek yumuşaklığa gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Bu yemek ılık yendiğinde çok lezzetli oluyor ve oldukça hafif bir yemek.Afiyet olsun.
1 kg kabak (sakız veya girit)
1/4 su bardağı pirinç
1 baş kuru soğan
8-10 diş sarımsak
2 adet domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz
Yapılışı:
Tencereye zeytinyağını koyup soğanları incecik kıyarak hafifçe kavuruyoruz,ayıklanmış sarımsakları ve kabukları soyulup doğranmış domatesleri ekliyoruz bir iki dakika beraber kavurup daha önce kabuklarını hafifçe kazıyıp,uzunca dilimler halinde kesip,yıkadığımız kabakları da tencereye katıp tencereyi hafif hafif silkeleyerek karıştırıyoruz üzerine yıkanmış pirinçleri tuzu ilave edip yarım su bardağı suyla kabaklar ve pirinçler yenebilecek yumuşaklığa gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.Bu yemek ılık yendiğinde çok lezzetli oluyor ve oldukça hafif bir yemek.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder