Malzeme.
1+ 1/2 su bardağı tahin
1+ 1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı ceviziçi (iri dövülmüş)
1 kg hazır yufka
Yapılışı:
Yufkaları yine dörde bölüyoruz,dörte bir parçaların her birinin yüzeyine tamamen sadece tahin sürüp ceviz serpiştirdikten sonra aynen önce rulo yapıp sonra kendi etrafında döndürerek şeekillendirip tepsiye sıralıyoruz(yufkanın yarım kilosunu,bir su bardağı tahin ve bir su bardağı ceviziçini bu şekilde tüketiyoruz).Yufkanın diğer yarısını aynen dörde bölüyoruz tahinle pekmezi karıştırıp aynen yufkaların üzerine sürüyoruz ikinci su bardağı ceviziçinden serpiştirip önce rulo yapıp sonra etrafında dödürüp tamamladıktan sonra fırın tepsisine dizip 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Yapılışı:
Not:Bu çörekler tahin kullanılması nedeniyle çok lezzetli oluyorlar,tadı tıpkı İzmir'in boyozunun lezzetini andırıyor.Tatlı sevenler içinse,tahini pekmezleyip kullanıyorum .Hem çok kolay,hem çok lezzetli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder