Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2013 Perşembe

Tahinli ve Tahinli-Pekmezli Çörek




Malzeme.
1+ 1/2 su bardağı tahin
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı ceviziçi (iri dövülmüş)
1 kg hazır yufka

Yapılışı:
Yufkaları yine dörde bölüyoruz,dörte bir parçaların her birinin yüzeyine tamamen  sadece tahin sürüp ceviz serpiştirdikten sonra aynen önce rulo yapıp sonra kendi etrafında döndürerek şeekillendirip tepsiye sıralıyoruz(yufkanın yarım kilosunu,bir su bardağı tahin ve bir su bardağı ceviziçini bu şekilde tüketiyoruz).Yufkanın diğer yarısını aynen dörde bölüyoruz tahinle pekmezi karıştırıp aynen yufkaların üzerine sürüyoruz  ikinci su bardağı ceviziçinden  serpiştirip önce rulo yapıp sonra etrafında dödürüp tamamladıktan sonra fırın tepsisine dizip 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Not:Bu çörekler tahin kullanılması nedeniyle çok lezzetli oluyorlar,tadı tıpkı İzmir'in boyozunun lezzetini andırıyor.Tatlı sevenler içinse,tahini  pekmezleyip kullanıyorum .Hem çok kolay,hem çok lezzetli.                                                                    

Yorum Gönder