Bu Blogda Ara

15 Ağustos 2013 Perşembe

Tavuklu-Patatesli Börek




Malzeme.
1kg patates
1 adet tavuk göğsü
2 baş iri kuru soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası(bununda tatlısını kullanabiliriz)
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay  kaşığı pul biber
tuz (yeteri kadar)
1 kg hazır yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta

Yapılışı:
Tavaya  zeytinyağını piyaz doğranmış soğanları hafifçe kavuruyoruz ,salçayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz,haşlanmış kabukları soyulmuş ve ezilmiş patatesleri ve haşlanmış liflenmiş tavuk göğsünü ekleyip birlikte tavada karıştırarak hafifçe kavuruyoruz,karabiber,pul biber ve tuzunu(yeteri kadar) ilave edip ocaktan alıyoruz.Diğer tarafta  bir kasenin içerisine  sütü koyup,yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Yufkaları dörde bölüyoruz mutfak bankosunun  üzerinde yuvarlak yanı bize taraf gelecek şekilde sırayla yufkanın üzerine sütlü harcımızdan  sürüyoruz  ve yufkanın yuvarlak kenarına yeterli miktarda börek harcımızdan koyup önce rulo yapyoruz sonra kendi etrafında döndürerek tek porsiyonluk miktarlar halinde fırın tepsisine sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180-200 derece ısıtılmış fırnımıza koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor ve yanında ayranla harika bir öğün oluyor..Afiyet olsun.


Not:Hazır yufka ile yaptığım börekleri servisi,daha sonra tüketildiğinde ısıtılması ve yapımı kolay olduğu için genelde bu şekilde yapıyorum,sizler istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Ben börekleri bol harçlı sevdiğim için miktarları biraz fazlaca  tutuyorum ve kesinlikle çok lezzetli oluyor,elbette miktarı azaltıp çoğaltmak  konusunda da  tercih yine sizlerin.Ayrıca bu tür  böreklerde hafif acı biber  kullandığımızda daha fazla lezzetli  sonuçlar alabiliyoruz,bu da yine tercihle ilgili bir durum.
Sevgiyle,sağlıkla kalın.
Yorum Gönder