Malzeme.
1kg patates
1kg patates
1 adet tavuk göğsü
2 baş iri kuru soğan
1 yemek kaşığı acı biber salçası(bununda tatlısını kullanabiliriz)
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
tuz (yeteri kadar)
1 kg hazır yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Yapılışı:
Tavaya zeytinyağını piyaz doğranmış soğanları hafifçe kavuruyoruz ,salçayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz,haşlanmış kabukları soyulmuş ve ezilmiş patatesleri ve haşlanmış liflenmiş tavuk göğsünü ekleyip birlikte tavada karıştırarak hafifçe kavuruyoruz,karabiber,pul biber ve tuzunu(yeteri kadar) ilave edip ocaktan alıyoruz.Diğer tarafta bir kasenin içerisine sütü koyup,yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Yufkaları dörde bölüyoruz mutfak bankosunun üzerinde yuvarlak yanı bize taraf gelecek şekilde sırayla yufkanın üzerine sütlü harcımızdan sürüyoruz ve yufkanın yuvarlak kenarına yeterli miktarda börek harcımızdan koyup önce rulo yapyoruz sonra kendi etrafında döndürerek tek porsiyonluk miktarlar halinde fırın tepsisine sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180-200 derece ısıtılmış fırnımıza koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor ve yanında ayranla harika bir öğün oluyor..Afiyet olsun.
1 kg hazır yufka
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
Yapılışı:
Tavaya zeytinyağını piyaz doğranmış soğanları hafifçe kavuruyoruz ,salçayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz,haşlanmış kabukları soyulmuş ve ezilmiş patatesleri ve haşlanmış liflenmiş tavuk göğsünü ekleyip birlikte tavada karıştırarak hafifçe kavuruyoruz,karabiber,pul biber ve tuzunu(yeteri kadar) ilave edip ocaktan alıyoruz.Diğer tarafta bir kasenin içerisine sütü koyup,yumurtaları kırıp çırpıyoruz.Yufkaları dörde bölüyoruz mutfak bankosunun üzerinde yuvarlak yanı bize taraf gelecek şekilde sırayla yufkanın üzerine sütlü harcımızdan sürüyoruz ve yufkanın yuvarlak kenarına yeterli miktarda börek harcımızdan koyup önce rulo yapyoruz sonra kendi etrafında döndürerek tek porsiyonluk miktarlar halinde fırın tepsisine sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde tüketiyoruz (eğer sütlü harcımız arttıysa böreğimizin üzerine sürebiliriz) 180-200 derece ısıtılmış fırnımıza koyup börek kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Börekler genelde sıcak servis yapıldığında daha güzel oluyor ve yanında ayranla harika bir öğün oluyor..Afiyet olsun.
Not:Hazır yufka ile yaptığım börekleri servisi,daha sonra tüketildiğinde
ısıtılması ve yapımı kolay olduğu için genelde bu şekilde
yapıyorum,sizler istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Ben börekleri bol
harçlı sevdiğim için miktarları biraz fazlaca tutuyorum ve kesinlikle
çok lezzetli oluyor,elbette miktarı azaltıp çoğaltmak konusunda da
tercih yine sizlerin.Ayrıca bu tür böreklerde hafif acı biber
kullandığımızda daha fazla lezzetli sonuçlar alabiliyoruz,bu da yine tercihle
ilgili bir durum.
Sevgiyle,sağlıkla kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder