Bu Blogda Ara

28 Şubat 2015 Cumartesi

Türk Mutfağı ile ilgili küçük bilgiler-2-

eskimutfak.blogspot.com
Soğan:"Türk Mutfağı"nda ana malzemelerden  en önemlisidir denilebilir.Geleneksel mutfakta çok bol kullanılan soğan,kullanıldığı tüm yemeklere tartışmasız lezzet katmasının yanı sıra besin değeri oldukça kıymetli bir malzemedir,A, B ve C vitaminleri ile potasyum, magnezyum, kalsiyum, sodyum, iyot, fosfor ve kükürt mineralleri bakımından zengin olan soğan, bağışıklık sistemini de  güçlendirir.
Türk mutfağı reçeteleri uygularken soğan kullanılmaktan kaçınılmamalıdır,örneğin:zeytinyağlı dolma ve sarmalarda tüm malzemeden daha fazla kullanılması,tüm etli ve zeytinyağlı yemeklerde,bir çok pilav,makarna ve çorba çeşitlerinde kullanılması "Türk Mutfağı" ana kuralıdır.
Aslında küçük püf noktaları, gelenekselliğin ana kurallarını oluşturur .Dünyanın en güzel mutfağına sahip bir ulus olarak genel kuralları uygularken ,püf noktaları ile de  ayrıcalıklı lezzetlerde ki  damak tadını korumalıyız.Mutfak aşıklarına kolay gelsin.



Hiç yorum yok: