Bu Blogda Ara

4 Aralık 2014 Perşembe

Isırgan Otlu Börek



Malzeme:
4 adet hazır yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
500 gr ısırgan otu
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 baş iri kuru soğan
2/3 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Yapılışı:
Isırgan adı üzerinde olduğu gibi değdiği yeri dalayan bir bitki onun için önce lastik eldivenlerimizi takıp ısırganları ayıklayıp yıkıyoruz,diğer tarafta tavaya zeytinyağını koyup soğanları piyaz doğrayarak hafif kavuruyoruz, sıkıp suyunu süzdürdükten sonra ısırgan otlarını,kıyılmış dereotunu ve maydanozu da üzerine ilave edip üç dört dakika kavurup ocaktan alıyoruz tuz,karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırıyoruz böylece börek harcımız hazır oluyor,bir kasenin içerisinde yumurta ve sütü koyup çırpıyoruz önce bir bütün yufkayı bankonun üzerine yayıp yarısına kadar yumurtalı-sütlü harctan sürüp diğer yarısını üzerine kapatıyoruz yufkanın geniş kenarına ısırgan otlu börek harcından yeterince koyup rulo yapıyoruz ve pişirme kağıdı yaydığımız fırın tepsisine sıralıyoruz.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp tükettikten sonra kalan sütlü harcı  böreklerin üzerine gezdiriyoruz, 200-220  derece  ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.



 ESKİ MUTFAK : Açma Kıtır Börek

 ESKİ MUTFAK : Patlıcanlı-Kıymalı Börek


 ESKİ MUTFAK : Tavuklu-Patatesli Börek
Yorum Gönder