Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2013 Cuma

Açma Kıtır Börek




Malzeme:
1su bardağı su
1+1/2su bardağı yağ(katı yağla yapmanızı öneriyorum,kıtır olması için)
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
tuz
Un
İç harcı:
250 gr peynir(istediğiniz çeşit,ben tulum peyniri kullandım)
1 demet maydanoz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı susam veya çörekotu

Yapılışı
Su,bir yumurta,bir su bardağı eritilmiş yağ,limon suyu ve tuzu karıştıralım yavaş yavaş un ilave ederek   ekmek hamurundan daha sıkı bir hamur yoğuralım,sekiz beze yapalım ,bir oklava yardımı ile hepsini ayrı ayrı onbeş santim çapında açıp ve aralarına buğday nişastası serperek üst üste dizelim.Sekizini birden açalım(ortalama kırık santimetre çapında),diğer tarafta yarım su bardağı yağı eritelim her bir yufkayı tek tek mutfak bankosuna yayıp bir sürme fırçası ile yağlayalım ve zarf gibi katlayıp aralarına streç film koyarak buzdolabında bir saat dinlendirelim.Maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve inceck kıyalım, bir yumurtanın beyazı ile beraber ezilmiş peynirimize  ilave edip  karıştıralım..Buzdolabindan aldığımız hamuru tek tek uzunlamasına açalım(mantı hamuru kalınlığında).uzun kenarına peynirli harcımızdan koyup rulo yapalım ve istediğimiz boyutta  kesip,pişirme kağıdı koyduğumuz fırın tepsisine sıralayalım,yumurta sarısı sürerek ve arzuya göre susam çörekotu ile süsleyerek daha önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda börekler kızarıncaya kadar pişirelim.Sıcak soğuk istediğimiz şekilde tüketebiliriz.Afiyet olsun.

Yorum Gönder