Malzeme:
1su bardağı su
1+1/2su bardağı yağ(katı yağla yapmanızı öneriyorum,kıtır olması için)
2 adet yumurta
1/2 limon suyu
tuz
Un
İç harcı:
250 gr peynir(istediğiniz çeşit,ben tulum peyniri kullandım)
1 demet maydanoz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı susam veya çörekotu
Yapılışı
Su,bir
yumurta,bir su bardağı eritilmiş yağ,limon suyu ve tuzu karıştıralım
yavaş yavaş un ilave ederek ekmek hamurundan daha sıkı bir hamur
yoğuralım,sekiz beze yapalım ,bir oklava yardımı ile hepsini ayrı ayrı
onbeş santim çapında açıp ve aralarına buğday nişastası serperek üst
üste dizelim.Sekizini birden açalım(ortalama kırık santimetre
çapında),diğer tarafta yarım su bardağı yağı eritelim her bir yufkayı
tek tek mutfak bankosuna yayıp bir sürme fırçası ile yağlayalım ve zarf
gibi katlayıp aralarına streç film koyarak buzdolabında bir saat
dinlendirelim.Maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve inceck kıyalım, bir
yumurtanın beyazı ile beraber ezilmiş peynirimize ilave edip
karıştıralım..Buzdolabindan aldığımız hamuru tek tek uzunlamasına
açalım(mantı hamuru kalınlığında).uzun kenarına peynirli harcımızdan
koyup rulo yapalım ve istediğimiz boyutta kesip,pişirme kağıdı
koyduğumuz fırın tepsisine sıralayalım,yumurta sarısı sürerek ve arzuya
göre susam çörekotu ile süsleyerek daha önceden 180 derece ısıttığımız
fırınımızda börekler kızarıncaya kadar pişirelim.Sıcak soğuk istediğimiz
şekilde tüketebiliriz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder